Mest lästaDet här är Eric Stern – deltagare i Bäst i Test 2024

Det här är Eric Stern – deltagare i Bäst i Test 2024

Eric Gustaf Xavier Stern, född den 26 maj 1981 i Danderyd, är en framstående svensk skådespelare och sångare som har gjort sig ett namn både på scen och i olika tv- och radioproduktioner.

Tidig bakgrund och utbildning

Eric Stern tillbringade sina tidiga år i Venezuela innan familjen återvände till Sverige, där han växte upp på Kungsholmen i Stockholm.

Hans intresse för teater väcktes tidigt, och efter att ha studerat på teaterlinjen vid S:t Eriks gymnasium, grundade han tillsammans med Nils Poletti den omtalade teatergruppen Teater Credo, som senare blev Unga Tur.

Sterns formella utbildning inom skådespeleri skedde vid Teaterhögskolan i Göteborg mellan 2006 och 2009, en period som lade grunden för hans senare framgångar på landets största teaterscener.

Karriär på scen och i media

Sedan sin examen från Teaterhögskolan har Eric Stern varit en aktiv del av den svenska teaterscenen. Han har arbetat vid framstående teatrar som Stockholms improvisationsteater, Teater Tribunalen och Ung scen/öst, och har sedan 2012 tillhört Dramatens ensemble.

På Dramaten har han medverkat i en rad populära uppsättningar, såsom Liv Strömquist tänker på dig, Barnet och Här kommer alla känslorna på en och samma gång.

Vid sidan av teatern har Stern gjort sig känd inom tv- och radiovärlden. Han har medverkat i flera tv-serier, bland annat den populära Bonusfamiljen (SVT, 2018-2021) och SVT:s julkalender Storm på lugna gatan (2018). I radioserien Cheferna på Sveriges Radio Drama var han inte bara skådespelare, utan även medförfattare.

Medverkan i På minuten och Bäst i test

Sedan 2020 har Eric Stern varit en återkommande deltagare i det populära radioprogrammet På minuten, där hans improvisationsförmåga och kvickhet har imponerat på både publik och medtävlande.

2024 tog han ytterligare ett steg i sin tv-karriär genom att bli en fast medlem i panelen i Bäst i test på TV4.

Musikaliska projekt

Förutom sitt arbete som skådespelare är Eric Stern även aktiv som sångare. Han är en del av banden Eskalator och Kosmonaut/Astronaut, där han utforskar sitt musikaliska intresse och tillför ytterligare en dimension till sin konstnärliga karriär.

Läs mer

Populärt