Mest lästaVem är Erik Ekstrand?

Vem är Erik Ekstrand?

Erik Ekstrand är en svensk TV-profil som har fångat många hjärtan med sin humor och charm på både TV6 och SVT.

Med sin karaktäristiska stil har han blivit ett välkänt ansikte i tv-rutan och är ständigt aktuell i nya projekt. Just nu kan vi se honom som programledare i SVT-satsningen Hotell Romantik, men Erik har en lång och varierad karriär bakom sig. Här har vi samlat allt du kan tänkas vilja veta om honom!

Var kommer Erik Ekstrand ifrån?

Erik Ekstrand föddes den 22 oktober 1979 i Östersund och växte upp i den lilla orten Sveg. Med sin norrländska bakgrund och jordnära personlighet har han blivit en favorit för många svenskar.

Från ”Erik och Mackan” till solokarriär

Erik är kanske mest känd för sin tid som en del av den ikoniska TV6-duon ”Erik och Mackan” tillsammans med Mackan Edlund. De två träffades under sin studietid på högskolan i Skövde och blev snabbt en omtyckt duo i svensk tv. Under åren 2008–2015 producerade de flera populära program, bland annat Erik och Mackan – Hela och RenaHål i väggen, och 99 saker man måste göra innan man dör.

Trots att de inte längre arbetar tillsammans, har de fortfarande en nära relation. Erik beskriver i podcasten TV-fabriken hur de trots allt håller kontakten och är bästa vänner, även om deras liv har tagit olika vägar.

– Det är lika ofta nästan som någon skriker Mackan efter mig som någon skriker Erik efter mig, säger Erik i podcasten TV-fabriken.

Karriär på SVT och andra projekt

Efter framgångarna med Erik och Mackan har Erik fortsatt sin karriär som soloprofil. Bland annat har han varit sidekick till Babben Larsson i SVT-programmet 1 mot Sverige. Hans nuvarande projekt är Hotell Romantik, en satsning från SVT där äldre personer får chansen att dejta och hitta kärleken, vilket har blivit ett uppskattat program av både unga och gamla tittare.

Erik Ekstrands längd

Hur lång Erik är, är inte för tillfället känt. Vad tror du?

Privatliv och familj

När det gäller sitt privatliv är Erik Ekstrand något mer tillbakadragen. På Instagram delar han då och då glimtar av sitt liv med sin sambo, men det är inte ofta vi får se henne i rampljuset. I en intervju med Aftonbladet beskriver han sitt kärleksliv som ”fantastiskt” och att hans partner kompletterar honom på ett underbart sätt.

Erik är också pappa till en dotter, som föddes med en allvarlig sjukdom. Dottern diagnostiserades med gallvägsatresi kort efter födseln, och genomgick en levertransplantation 2020. Erik har delat med sig av de tuffa känslorna och prövningarna som familjen gick igenom under den tiden, men lyckligtvis gick operationen bra och dottern mår idag bra.

Läs mer

Populärt