PolitikS vill ha partiledarsamtal efter avslöjanden om SD:s trollfabrik

S vill ha partiledarsamtal efter avslöjanden om SD:s trollfabrik

Socialdemokraterna driver på för att inleda nya diskussioner inom Nationella säkerhetsrådet med anledning av avslöjandena om Sverigedemokraternas användning av sociala medier, rapporterar Aftonbladet.

Under de senaste veckorna har det avslöjats att Sverigedemokraterna har betalat personer i det fördolda för att främja partiet på sociala medier. TV4:s Kalla fakta har rapporterat om att Sverigedemokraterna driver anonyma konton för att smutskasta andra partier. Som respons på dessa avslöjanden kräver Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson att det hålls nya partiledarsamtal.

– Sverigedemokraterna jobbar systematiskt för att påverka det svenska politiska samtalet och det är helt hårresande, där till exempel FOI sagt att det här är allvarligt ur demokratisynpunkt, säger Magdalena Andersson till Aftonbladet.

– Trots det har Jimmie Åkesson vare sig tagit tydligt avstånd från arbetsmetoderna eller ens sagt att de ska sluta med det.

Vill samla Nationella säkerhetsrådet

Mot slutet av april samlades Nationella säkerhetsrådet för att diskutera säkerhetsläget inför det nära förestående EU-valet i juni.

Förutom rådets medlemmar bjöds även partiledarna för oppositionspartierna in till mötet.

Efter den senaste tidens avslöjanden angående Sverigedemokraternas metoder på sociala medier vill Socialdemokraterna nu inleda nya samtal inom Nationella säkerhetsrådet. I dessa samtal kräver de att statsminister Ulf Kristersson (M) klargör om regeringen avser att vidta åtgärder mot SD:s aktiviteter på sociala medier.

– Det är häpnadsväckande att Ulf Kristersson inte har markerat tydligare och heller inte tydligt krävt att Sverigedemokraterna ska sluta med de här metoderna, säger Magdalena Andersson.

Läs mer

Populärt