Mest lästaVem är Kodjo Akolor?

Vem är Kodjo Akolor?

Kodjo Akolor, född 15 juni 1981, är en svensk TV- och radioprofil samt komiker.

Han har sedan sin debut 2005 blivit en välkänd röst och ansikte inom svensk media, med uppdrag inom både radio, TV och standup-komedi.

Tidig karriär och ståuppkomik

Kodjo inledde sin karriär som ståuppkomiker 2005. Efter några år på standup-scenen blev han programledare för radiostationen The Voice och medverkade även i tv-programmet Vakna med The Voice som sändes på Kanal 5.

Radio och Morgonpasset i P3

2008 belv Kodjo Akolor en av programledarna för Morgonpasset i P3, ett av Sveriges Radios mest lyssnade program. 2014 mottog han Stora Radiopriset i kategorin Årets Manliga Programledare.

Programledaruppdrag

Kodjo Akolor har haft flera programledaruppdrag, däribland Musikhjälpen, ett årligen återkommande insamlingsprogram som sänds i Sveriges Radio och på SVT.

2019 var han en av programledarna för Melodifestivalen, ett av Sveriges största TV-evenemang. Han har också varit värd för P3 Guld, Sveriges Radios årliga musikgala.

Övriga projekt

Utöver sitt arbete inom radio och TV har Kodjo medverkat i flera andra sammanhang, exempelvis som värd för det största Twilight-evenemanget i Skandinavien 2010.

Han har även medverkat i diskussionsprogram och humorshower på olika plattformar, såsom Kanal 5 och SVT.

Personlig bakgrund och familj

Kodjos föräldrar kommer ursprungligen från Ghana och flyttade till Sverige på 1970-talet. Kodjo växte upp i Vallentuna. 

Kodjo Akolor är gift med Olga Akolor. Tillsammans har de tre barn.

Läs mer

Populärt