NyheterKritiken mot Kristersson: "Förväntar mig en tydlig plan"

Kritiken mot Kristersson: ”Förväntar mig en tydlig plan”

Sverige blir allt tryggare och bättre. Det anser Moderaternas Ulf Kristersson. Men Magdalena Andersson kräver att statsministern gör mer.

Idag inleds politikåret i och med riksdagens högtidliga öppnande. Som vanligt höll statsministern ett tal där han redogjorde för utvecklingen i Sverige – som han anser går åt rätt håll.

– Kampen mot inflationen är vunnen. Allt fler brott i gängmiljö klaras upp och en kriminalpolitisk offensiv utan motstycke har inletts. Antalet asylsökande är historiskt lågt, sa Ulf Kristersson i sitt tal.

Men alla håller inte med om att Ulf Kristersson och hans regering har gjort tillräckligt för att stoppa brottsligheten och göra det bättre för svenskarna.

”Vi har en situation där antalet barn under femton år som misstänks vara inblandande i mordärenden har ökat med 200 procent. På bara ett år”, konstaterar Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson i ett inlägg på Threads.

Hon fortsätter:

”Jag förväntar mig att Ulf Kristersson presenterar en tydlig plan för att hejda den eskalerande utvecklingen. Vad avser Kristersson att göra?”

Läs mer

Populärt