NyheterDet här vet vi om misstänkte skytten på Trumps kampanjmöte

Det här vet vi om misstänkte skytten på Trumps kampanjmöte

Frågetecknen kring den man som misstänks för mordförsöket på Republikanernas presidentkandidat Donald Trump under ett kampanjmöte är fortfarande många.

Trump beskriver själv på sin sociala medie-plattform Truth social hur en kula ”genomborrade den övre delen” av hans öra. Ytterligare två personer skadades allvarligt och en man dog.

Den misstänkte skytten, 20-årige Thomas Matthew Crooks från en relativt välbärgad förort till Pittsburgh i Pennsylvania, sköts av polis på platsen efter att flera skott avlossats mot presidentkandidaten.

Foto: The Bethel park school district via AP/TT

Enligt FBI:s andreman Robert Wells har polisen knappt hittat den misstänkte skytten på sociala medier och de har heller inte lyckats ta sig in i 20-åringens mobiltelefon.

Även motivet är än så länge ett frågetecken.

Crooks uppges ha registrerat sig som republikan inför valet, men samtidigt finns det uppgifter om att han i januari 2021 donerade 15 dollar till den liberala organisationen Progressive Turnout Project via den demokratiska donationsplattformen Actblue, enligt New York Times.

Enligt tidningen finns han inte i Pennsylvanias offentliga domstolsregister, vilket betyder att han inte tidigare dömts för brott i delstaten.

Crooks ska ha varit medlem i en skytteklubb strax söder om Pittsburgh, vilket klubben bekräftar för New York Times utan att gå in på detaljer.

I ett uttalande som tidningen tagit del av fördömer skytteklubben våldshandlingen och ber för alla skadade.

Läs mer

Populärt