NyheterDonald Trumps beteende oroar – är han dement?

Donald Trumps beteende oroar – är han dement?

Donald Trump skulle hålla frågestund inför sina supportrar. Istället stod han och vaggade fram och tillbaka till sin favoritmusik – i 40 minuter.

Det var när Trump höll valmöte i Philadelphia som en frågestund med presidentkandidaten fick avbrytas vid ett par tillfällen efter att personer i publiken behövt läkarvård.

Donald Trump bad då ljudteamet att spela lite musik medan sjukvårdspersonalen arbetade. Men när nödsituationen var över bad Trump om fler och fler låtar.

I 39 minuter stod expresidenten och dansade till musiken, som innehöll allt från discohits till opera. Vid flera tillfällen stod Trump och blundade och vaggade fram och tillbaka, skriver Newsweek.

Här kan du se ett klipp från eventet.

Samtidigt trendade taggen #DementiaDon på sociala medier Uppträdandet är bara ett i raden av märkliga beteenden från republikanen under de senaste månaderna.

I en artikel i Newsweek frågar sig den republikanska politikkonsulten Eric Schmeltzer om Donald Trump är på väg att bli dement.

I artikeln jämförs Trumps beteende med det beteende som dementa personer brukar uppvisa; han blir ofta väldigt arg och upprörd, han tar fel på personer, han har vid flera tillfällen sagt att han fortfarande kandiderar mot Joe Biden, hur läkare har pekat ut hans sätt att tala som ett symptom för demens.

”Arg, frustrerad, förvirrad, oförmögen att fokusera. Och nu drar han sig tillbaka till sin ’happy place’ när stressen tar över. Sätt ihop allt det och fråga dig själv: är det någon du skulle lita på att ta hand om dina barn i ett hus med en fungerande spis?​”, skriver Schmeltzer.

Läs mer

Populärt