NyheterKaos när Trump lämnade hundratals strandade mitt i öknen

Kaos när Trump lämnade hundratals strandade mitt i öknen

De kom, de lyssnade, de blev lämnade. När Trump höll valtal i brännheta Coachella fick fansen en trist överraskning när kandidaten gett sig av.

Det var i helgen som republikanernas presidentkandidat Donald Trump höll valtal i Coachella Valley i Kalifornien.

Evenemanget hölls utomhus i öknen i över 40 plusgrader. Under talet kollapsade flera åhörare av värmen, skriver Newsweek.

Men värre skulle det bli.

När Donald Trump var färdig följde ett kaos av dåligt arrangerade transporter som skulle ta besökarna från platsen.

Tidigare under dagen hade Trumps fans bussats ut i öknen, men när talet var över fick inte alla åka med tillbaka på grund av för få bussar.

Hundratals personer fick helt enketl se sig lämnade av presidentkandidaten. Enligt Newsweek postade flera besvikna trumpister inlägg på sociala medier där de tvingade gå flera kilometer till sina bilar i brännande hetta, eller invänta den kalla ökennatten.

”Klockan är 22:22, valtalet slutade 19:00. Tusentals är strandade här och väntar på skjuts tillbaka till parkeringen. Något har gått hemskt fel”, skriver en deltagare på X under söndagskvällen.

”Många här är äldre och kan inte gå längre. Det tar två timmar att gå till parkeringsplatsen. Det finns inget vatten och ingen mat”.

Trots ökenhettan verkar Trump-kampanjen låtsas som det regnar.

”Vår kampanjs hösta prioritet är att säkerställa säkerheten, därför såg vi till att boka 60 bussar som skjutsade supportrarna till sina fordon direkt efter talet”, lyder ett officiellt uttalande från Trumps kampanjstab.

Läs mer

Populärt