PolitikUlf Kristerssons vaga svar om Åkessons gängkontakter: "Kan inte svara på"

Ulf Kristerssons vaga svar om Åkessons gängkontakter: ”Kan inte svara på”

Efter flera dagars tystnad vågar nu Ulf Kristersson till slut uttala sig om en ledare för kriminella nätverket Comanches MC umgåtts med Jimmie Åkesson.

Robert Hedarv, som pekats ut som president för det kriminella MC-gänget Comanches MC, var gäst på SD-ledaren Jimmie Åkessons bröllop för knappt två veckor sen.

Sen dess har det avslöjats att Åkesson haft kontakt med Hedarv under flera år.

Åkesson själv menar att kontakten med Hedarv är ytlig, men att det är ett ”misslyckande” att MC-ledaren besökte bröllopet.

Statsminister Ulf Kristersson, som bygger sitt regeringsunderlag på stödet från Sverigedemokraterna, har hittills inte velat uttala sig om gängkopplingarna, men i en intervju med Sveriges Radio säger han att han tycker att Åkessons förklaring är bra.

– Jag har ingen annan åsikt än den som Jimmie Åkesson själv har givit uttryck för: att det här var olämpligt, säger Ulf Kristersson till Sveriges Radio. 

”Kan inte svara på”

Många menar att det kan innebära en säkerhetsrisk att Åkesson har så nära kopplingar till gängkriminella. Expressen skriver idag att Hedarv drivit en Facebook-sida där han skriver att han har ”direkt insyn” i Sverigedemokraterna.

Men Kristersson vill inte uttala sig om SD som en säkerhetsrisk.

– Det kan jag inte svara på, säger Kristersson till SR.

Läs mer

Populärt