BreakingHans Wahlgren död – familjen i sorg

Hans Wahlgren död – familjen i sorg

Familjen Wahlgren bär en tung sorg. Den välkända skådespelaren Hans Wahlgren har gått bort vid 86 års ålder efter en tids sjukdom.

Dottern Pernilla Wahlgren delade på Instagram den smärtsamma nyheten och berättade att han fick somna in på sitt älskade Lagnö, precis som han hade önskat, omgiven av sina älskade barn, barnbarn och sin älskade Christina.

”Det gör så fruktansvärt ont just nu”.

Barnbarnens sorg: ”Jag älskar älskar älskar dig”

Hans Wahlgren gjorde sin entré som skådespelare med filmen ”Raggare!” 1959 och skapade sig sedan en lång och framgångsrik karriär. Under elva säsonger var han en stående inslag i Hagges revy i Göteborg och blev sedan flitigt anlitad i flera farser och komedier på Stockholms privatteatrar.

Nu, efter en framgångsrik och händelserik karriär, har han lämnat oss, berättar familjen.

Pernilla Wahlgren beskriver den djupa sorgen efter sin fars bortgång och berättar att han somnade in på sitt älskade Lagnö efter en tids sjukdom.

”Du har varit så så stark! Det gör så fruktansvärt ont just nu, och sorgen är ofantligt – men när du tog ditt sista andetag så var det det lugnaste och vackraste vi har varit med om. Jag låg vid sida med huvudet mot ditt bröst precis som jag gjort så många gånger som liten!”, skriver Pernilla Wahlgren på Instagram.

Även Benjamin Ingrosso har delat ett Instagraminlägg om sin morfars bortgång. 

”Vi ses snart igen .. men först ska ska vi andra leva vidare lite till. Mormor tar vi hand om. Jag kanske lånar din gula lacoste tröja om det är lugnt? Och Lova mig att du hälsar på då och då. Det blir så tomt annars.”, skriver Benjamin Ingrosso.

Kärleken mellan Hans och Christina: ”Vi var menade för varandra”

1962 gifte sig Hans Wahlgren med Christina Schollin, 85. De spelade båda i filmen ”Raggare”.

– Vi kände redan första kvällen att vi hörde ihop, vi var menade för varandra, har hon tidigare sagt i ”Tillsammans i Strömstedts”.

Förra året firade de 65 år ihop.

De fick barnen Peter Wahlgren, Linus Wahlgren, Niclas Wahlgren och Pernilla Wahlgren. Hans Wahlgren hade också röstroller i flera filmer som ”Landet för länge sen” och ”Kalle och chokladfabriken”.

https://www.instagram.com/pernillawahlgren/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d2de256b-4021-4590-88dc-282c68929885
Läs mer

Populärt